Targi żywności ekologicznej, nowości, literatura, dyskusje… to prawdziwa frajda dla żywieniowca! W tym sezonie wybrałam się na takie do Paryża, gdzie w przepięknym parku Floral de Paris wystawcy zapoznali przybyłych z ofertą swoich produktów, pozwolili kosztować ich wybornych, innowacyjnych smaków i zaprezentowali nowoczesne rozwiązania kulinarne. Wiosenny Le Salon éthique et bio był najlepszym pomysłem na odświeżenie wiedzy o żywności bio dla moich podopiecznych mieszkających we Francji. Dla wszystkich planujących kolejną, pozimową wizytę w Paryżu zachęcam do spędzenia choćby godziny w aromatycznym, smakowitym i ciekawym salonie. Będziecie mogli poznać świetne rozwiązania w kuchni wegańskiej, uczestniczyć w gotowaniu na żywo, zadać wszystkie pytania, jakie Was nurtują i zakupić wysokiej jakości żywność bio po okazyjnej cenie. Zachęcam!
fot. Claudine Makelele (Les Moments, K Photos)