Miód Suflet – słodki i zdrowy akcent w Waszym menu!

W drodze do szczupłej sylwetki, bądź jej utrzymaniu, niejednokrotnie podążamy za tym, by zrezygnować z cukru, zamienić go na inną nutę słodyczy a co za tym idzie zmienić nawyk – co umysłowi przychodzi niełatwo. Wieloletnie doświadczenie pokazało mi, że ograniczenie, a nawet eliminacja i zastąpienie tradycyjnego cukru spożywczego („białego”, „brązowego”) i produktów z jego udziałem to najtrudniejszy element w zmianach dla dobrego stylu żywienia, czyli życia. Szczęśliwie na drodze pojawiają się rozwiązania, które nie są aż tak wymagające. Jednym z nich jest zastosowanie nowego produktu, jaki pojawił się na polskim rynku. Mowa o sprytnej mieszance wysokiej jakości miodu (z Suwalszczyzny) i liofilizowanych owocach, przyprawach i kwiatach – coś wspaniałego!

Warto właśnie tutaj dodać, iż miód może dobrze zaspokoić chęć na cukier i słodycze. Składa się w 52% z fruktozy wchłanianej w jelicie cienkim i dzięki temu nie powoduje gwałtownego podwyższenia  stężenia glukozy we krwi. Poza tym miód zawiera kompleks witamin B (najwięcej B6, B12, B6) które odgrywają istotną rolę w energetycznej przemianie materii a także uczestniczą w przemianie cukrów prostych w formę magazynującą – glikogen. Miód pobudza także wydzielania serotoniny w mózgu, co poprawia nastrój, a także niweluje zaistniałe niekiedy bóle głowy, stawów, kości. Ponadto usprawnia przepływ krwi w mózgowiu, co pomaga w koncentracji i zapobiega zjawisku tzw. brain fog, a także reguluję pracę jelit – zawarte w miodzie pyłki kwiatowe, potas, kwasy ( bursztynowy, glukonowy, cytrynowy, jabłkowy, mlekowy, mrówkowy, octowy, szczawiowy, masłowy, walerianowy) i fruktoza – doskonale usprawniają ich regularność. Co także ważne, dzięki regularnemu spożyciu miodu, wzmacnia się także układ odpornościowy, a kiedy przytrafi się infekcja, pomaga ją szybciej zwalczyć.

Miód Suflet czyli delikatna „piankowa” konsystencja i zachwycający, nowy, ciekawy smak i aromat owoców poddanych bardzo korzystnemu dla utrwalania żywności procesowi – wspomnianej liofilizacji (odwodnieniu poprzez usunięcie od 70% do 96% wody. Następuje tutaj hamowanie rozwoju mikroorganizmów i bardzo spowalnia procesy enzymatyczne, gdzie straty białek, tłuszczu, węglowodanów, witamin, składniki mineralnych i substancji biologicznie czynnych sięgają tylko 3 procent! Początkowo po żywność liofilizowaną sięgało jedynie wojsko amerykańskie podczas II wojny światowej; później żywnością liofilizowaną zainteresowało się NASA!

Miód Suflet to doskonały zarówno pod względem technicznym (słoik jest estetyczny, bardzo wygodny i bezpieczny, można go wszędzie zabrać) i odżywczym produkt, dzięki któremu nie ma konieczności całkowitego pozbawiania się „słodyczy” z codziennego menu. Można go stosować praktycznie do wszystkiego: do kawy, herbaty, naparów ziołowych, wody, pieczywa, sałatek owocowych, lodów, wypieków, a nawet marynat mięsnych. Szeroki wybór smaków (czarna porzeczka, malina, imbir, cynamon, pomarańcza, wanilia i ostatni hit – mój ulubiony dodam – płatki róży!) umożliwia rotację smaków, która pozwala na różnorodność, przyjemności i dbałość o zdrowie organizmu. 

 

 

 

 

 

 

 

Zachęcam do zakupów Miodu i dzielenia się wrażeniami! Z kodem rabatowym milenanosek uzyskasz 5 procent zniżki!!! Zapraszam!!! https://www.najlepszeprodukty.com/pl/c/Miod-Suflet/1